News

Cover for UMORIE Berhad
885
UMORIE Berhad

UMORIE Berhad

UMORIEĀ® manufactures Lithium Ion Battery and High Speed Electric Motorcycle.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
1 month ago
UMORIE Berhad

Professional Technologist

Alhamdulillah, hari ini saya telah mendapat title Ts. dari MBOT (Lembaga Teknologis Malaysia).

Ts. adalah title untuk Professional Technologist.

Tak perlu panggil saya Tan Sri..

#umorie
#mbot
... See MoreSee Less

Professional Technologist

Alhamdulillah, hari ini saya telah mendapat title Ts. dari MBOT (Lembaga Teknologis Malaysia).

Ts. adalah title untuk Professional Technologist. 

Tak perlu panggil saya Tan Sri..

#umorie
#mbot
1 month ago
UMORIE Berhad

Jamuan Raya @ MITEC

Terserempak dengan Ex-CEO Matrade. Dato' Dzul support UMORIE sebelum UMORIE ada jenama. Beliau datang support kami masa pelancaran produk jenama UMORIE pertama di KLCC pada 2015. Very humble and very supportive man sampai kami naik segan dengan beliau.

#umorie
... See MoreSee Less

Jamuan Raya @ MITEC

Terserempak dengan Ex-CEO Matrade. Dato Dzul support UMORIE sebelum UMORIE ada jenama. Beliau datang support kami masa pelancaran produk jenama UMORIE pertama di KLCC pada 2015. Very humble and very supportive man sampai kami naik segan dengan beliau.

#umorie
1 month ago
UMORIE Berhad

Bukan mudah nak menjadi negara maju, tapi tak mustahil. Kita ada ramai local talent. Kita perlu garap dan bangunkan potensi. Buat kerjasama dan bukan sebaliknya.

#umorie
#petronas
... See MoreSee Less

Bukan mudah nak menjadi negara maju, tapi tak mustahil. Kita ada ramai local talent. Kita perlu garap dan bangunkan potensi. Buat kerjasama dan bukan sebaliknya.

#umorie
#petronas
1 month ago
UMORIE Berhad

Kami datang nak beraya..

Bismillah.

#umorie
#petronas
... See MoreSee Less

Kami datang nak beraya..

Bismillah.

#umorie
#petronas
1 month ago
UMORIE Berhad

TUTORIAL CARA MENGECAS MOTOR

Sangat mudah. Charge sahaja. Macam charge hp. Tak perlu charging station. Boleh charge motor guna any 3 pin plug.

Sekali charge 4 jam (3X ganda lebih laju dari motosikal yang ada di pasaran)

Top Speed 132km/h.

Dengan kelajuan 75km/h boleh berjalan sehingga 85km. kalau bawa perlahan boleh pergi lebih 100km.

Harga minyak RM10 (full tank) = 80km.
Harga elektrik RM1.20 = 85-100km.

Very minimum maintenance cost. Tak perlu ganti minyak hitam sebab engine pun takda. Just wear and tear sahaja.

Sangat menjimatkan dan mesra alam!

#umorie
#GoEV
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Best gak klau dpt buat motor electric ni

Jenis scooter ada plan nak jual?

Pakai motor keren jenama ap tu.?

Load more

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page

>